Od
  
Do
  
eur   eur
PORTUGALSKA - A(tra)ktivna Madeira - 798 EUR
Država:
Portugalska
Kraj:
Madeira
Storitev:
8 dni po programu
Šifra:
AŽ 27
Čas potovanja:

26.04.2017
- 03.05.
,
27.10.2017
- 03.11.2017
,
04.11.2017
- 11.11.2017
,
18.11.2017
- 25.11.2017
,
25.11.2017
- 02.12.2017
,
17.02.
- 24.02.
,
24.02.
- 03.03.
,
24.03.
- 31.03.
,
31.03.
- 07.04.
,
14.04.
- 21.04.
,
29.04.
- 06.05.
1. dan: Ljubljana - polet na Madeiro - Funchal
Zbor potnikov v Ljubljani, prevoz do Benetk in polet preko Lizbone na Madeiro. Po pristanku se odpeljemo do hotela v Funchalu. Namestitev in nočitev.

2. dan: Funchal - levada - Nunska dolina - Camara do Lobos - Cabo Girao
Zajtrk. Vožnja do izhodišča za prvi pohod ter uvodna hoja po spektakularni pokrajini. Vožnja v Nunsko dolino in prosto za kosilo. Morda kostanjeva juha? Sledi vzpon na razgledno točko Eira do Serrado z neverjetnim pogledom na osrčje gora. Vožnja v idilično ribiško vasico Camara de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Prosto v vasici in kopanje na vaški plaži. Za konec čudovitega dne se odpeljemo na Cabo Girao, ki je eden najvišjih obmorskih klifov na svetu in se spušča 580 m naravnost v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer.

3. dan: Funchal - od Pico Arieiro do Pico Ruivo* - Santana
Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areeiro (1.818 m)! Sledi planinski pohod do najvišjega vrha Pico Ruivo (1.862 m) z enkratnimi pogledi na vulkansko osrčje otoka. Hodili bomo okoli 4-5 ur, višinske razlike je okoli 400 m. Po osvojitvi vrha se spustimo na sever otoka. V Santani obiščemo značilne "alpske" hiške in morda okusimo "milho cozido" s pečeno tuno? Postanek za sprehod in možno kopanje v prijetni vasici Porto da Cruz. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

* V primeru, da bo pot zaprta, bomo izpeljali alternativni pohod.

4. dan: Funchal - izlet na RT Svetega Lovrenca ter kiti in delfini.
Zajtrk. Panoramska pot do svetega Lovrenca nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! Pohod na Rt sv. Lovrenca je eden viškov potovanja (okoli 4 ure, majhna višinska razlika), saj nas vodi visoko nad razpenjenim oceanom. Možnost kopanja na plaži in piknik kosila. Vrnitev na izhodišče, vožnja v Funchal in prosto popoldne. Najlepše ga je (za doplačilo) preživeti na zanimivem triurnem izletu s katamaranom - iz Funchala se odpeljemo daleč na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in morda, z nekaj sreče, tudi drugimi morskimi sesalci. Prost večer in nočitev.

5. dan: Funchal - levada Rabacal - Porto Moniz - Sao Vincente
Zajtrk. Potem se odpeljemo na višinski prelaz Encumeado in dalje na planoto Paul de Serra. Postanemo pri morju vetrnic. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal (9 km, okoli 4 ure hoje, 400 m višinske razlike). Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka v Porto Moniz. Sprehod med osamelci lave, po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz oceana. Vožnja do Sao Vincente in dalje do Funchala. Nočitev.

6. dan: Funchal - Prazeres - Paul Do Mar
Zajtrk. Vožnja po stari cesti do Prazeresa, kjer začnemo današnji pohod; spust iz klifa po stari tlakovani poti do obmorske vasice Paul do Mar (možnost kopanja in malice),  potem pa po obalni poti do vzpona na klif do Faja da Ovelha in nazaj do izhodišča. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini (doplačilo) in Monteju dodali osebno doživetje? Vrnitev v naš dom.

7. dan: Funchal - prost dan
Zajtrk. V prostem dnevu si lahko privoščimo kopico zanimivih aktivnosti: lahko se (za doplačilo) še zadnjič sprehodimo po kateri izmed čudovitih levad, popoldne pa obiščemo Funchal ter se z žičnico vzpnemo na Monte in v tropski botanični vrt. Lahko pa si (za doplačilo) privoščimo kopico izletov po želji, ki jih nudi Madeira – cestno ali cross-country kolesarjenje, surfanje za začetnike in napredne, jadranje, ribolov-big game fishing tuna-mečarica itd..., kanyoning - soteskanje, potapljanje, izlet v osrčje otoka z džipi.

8. dan: Funchal - Ljubljana
Zajtrk. Vožnja na letališče, od koder poletimo proti Lizboni in dalje proti Benetkam. Po pristanku sledi še vožnja proti Ljubljani.

 • od 798 EUR na osebo.
 • enoposteljna soba: 135 EUR.
 • madeirski ali Fado večer (prevoz, bogata večerja, pijača, folklorni program, …): 35 EUR;
 • izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 35 EUR;
 • Monte - spust s sanmi: 15 EUR;
 • dodatni izlet 7. dne: 30 EUR.
 • popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču: 10%,
 • popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču: 15%.
 • avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča Benetke in nazaj,
 • letalski prevoz in letališke pristojbine (166 EUR),
 • 7 nočitev z zajtrkom v preprostem manjšem hotelu na nivoju 2* v središču Funchala,
 • vse prevoze po otoku,
 • slovensko vodenje,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.
 • vrstni red izletov po otoku ter sprehodov se lahko med potovanjem prilagajajo vremenskim razmeram.