Od
  
Do
  
eur   eur
ŠPANIJA, KANARSKI OTOKI - A(tra)ktivni Tenerife in Gomera - 840 EUR
Država:
Kanarski Otoki,Španija
Kraj:
Tenerife
Storitev:
8 dni po programu
Šifra:
AŽ 27
Čas potovanja:

21.04.2017
- 28.04.
,
21.10.2017
- 28.10.2017
,
28.10.2017
- 04.11.2017
,
18.11.2017
- 25.11.2017
,
25.11.2017
- 02.12.2017
,
26.12.2017
- 02.01.
,
17.02.
- 24.02.
,
24.02.
- 03.03.
,
17.03.
- 24.03.
,
25.03.
- 01.04.
,
28.04.
- 05.05.
1. dan: Ljubljana - Tenerife - izlet na zgodovinski severozahod otoka
Zbor v Ljubljani in prevoz do Benetk, od koder (preko Madrida) poletimo proti Tenerifom. Po prihodu se odpeljemo v San Cristobal de la Laguna (Unesco) s čudovitimi palačami in stolnico, na sprehodu začutimo nekdanji šarm življenja in starostnost, ki veje iz teh zgradb. Nadaljujemo do glavnega mesta Santa Cruz, ki se ponaša s koncertno dvorano po vzoru sydneyjske opere. Vožnja do Puerto de la Cruz. Namestitev in nočitev.

2. dan: Tenerife - izlet v narodni park Teide in po grebenu v Candelario
Zajtrk. Dan začnemo s kraljestvom lave in vulkanov v nacionalnem parku Teide. Da zastane dih! Panoramski postanki. V narodnem parku se odločimo: ali se z žičnico (za doplačilo) vzpnemo na vrh vulkana ali pa se sprehodimo okoli vulkanskih osamelcev Roques del Garcia. Sledi čudovita vožnja po glavnem grebenu otoka, na kateri se odpira dih jemajoč pogled na obe strani. Krajši sprehodi. Spust v dolino do obmorskega mesteca Candelaria, ki je poznan po cerkvi s črno Marijo, zavetnico vseh otokov. Prosto za raziskovanje, morda tudi kopanje. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. dan: Tenerife - izlet v Orotavo in Loro park
Zajtrk. Vožnja v Orotavo, kjer postanemo v središču, ki se ponaša s čudovitimi hišami in najlepšimi balkoni na poti. Vrnitev v Puerto de la Cruz, kjer lahko obiščete znameniti park Loro. Park se ponaša z največjo zbirko papig na svetu, v njem jih živi preko 4000. Poleg tega navdušuje s predstavami delfinov in morskih levov, z Antarktiko s pingvini ter tuneli, nad katerimi plavajo morski psi – vredno ogleda! Sicer se lahko prepustite staremu mestnemu jedru ali se okopate na dolgi mestni plaži. Nočitev.

4. dan: Tenerife - izlet na tradicionalni severozahod otoka - trajekt na Gomero
Zajtrk. Pot začnemo s kavico v skrivnostni vasici. Po slikovitem vstopu na severno obalo v Icod de los Vinos obiščemo najstarejše (in največje) zmajevo drevo na otoku. V Garachicu se sprehodimo po tradicionalnem mestu, ki je ob morju vpet v črno lavino okolje. Skozi bananine nasade nas pot pelje vse do Buenaviste. S prelaza nad njo si privoščimo sprehod do bele vasice Masca, kjer se je ustavil čas. Prosto za kosilo. Potem se odpeljemo v turistično mestece Los Gigantes. Vožnja na trajekt in prečkanje ožine (1 ura). Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

5. dan: Gomera - narodni park Garajonay in Dolina velikega kralja
Zajtrk. Gomera je tradicionalen in zelen, izjemno slikovit in očarljiv otok z le dvema ovinkoma. Raziskovanje začenjamo z vožnjo do vrha otoka, kjer nas v narodnem parku Garajonay (Unesco) objame posebno vzdušje zelenih gozdov lovorikovca in orjaškega resja. Kar "moramo" se sprehoditi na vrh (1 ura gor in dol, 1.487 m), od koder pot po zeleni svežini nadaljujemo po mističnem pragozdu proti zahodu in najbolj neverjetni dolini na otoku, Valle Gran Rey. V vasici Chipude pa se odločimo: ali se peš odpravimo na vratolomen spust do morja ali pa se z avtobusom po vijugasti cesti z mnogimi panoramskimi postanki odpeljemo do morja. Kopanje na vulkanski plaži. Vrnitev v hotel. Nočitev.

6. dan: Gomera - izlet na sever otoka
Zajtrk. Danes nas čaka sprehod po gozdu lovorikovca proti vasici Hermigua, kjer se sprehodimo po nasadu banan. Raziščemo tradicionalne vasico Agulo visoko nad oceanom in s pogledom na Teide. Izbrani sprehodi visoko nad morjem pod strmimi klifi in skozi odmaknjene vasice vse do Vallehermose, kjer občudujemo skalo El Kano. Vožnja do hotela. Nočitev.

7. dan: Gomera - prosto za počitnice ali po želji pohod
Zajtrk. Zjutraj si lahko privoščimo "barraquito" na Plaza de Las Americas, potem dan sproščeno preživimo na plaži, krajših sprehodih ali lastnem raziskovanju. Po želji se lahko (za doplačilo) odločimo za celodnevni izlet s pohodom in spust na južno obalo Playa de Santiago.  Lahko pa si (za doplačilo) privoščite ogled delfinov in kitov z ladjico. Vrnitev v hotel. Večer in nočitev.

8. dan: Gomera - trajekt na Tenerife - Ljubljana
Zajtrk. Zgodnji odhod trajekta proti Tenerifom in solzno slovo otoku, ki bo z velikimi črkami ostal v naših srcih. V skladu s časom si v Los Cristianosu privoščimo čas za zadnje nakupe in pisanje razglednic. Vožnja na letališče in polet (morda preko vmesnega letališča) do bližnjega letališča, od koder se odpeljemo proti Ljubljani. Konec potovanja.
 • od 840 EUR na osebo.
 • doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb: 60 EUR,
 • doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb: 99 EUR,
 • enoposteljna soba: 147 EUR,
 • vzpon z žičnico v NP Teide: 27 EUR,
 • vstopnina v Loro park-odrasli: 34 EUR,
 • izlet z ladjico v Los Gigantes za ogled kitov in delfinov 25 EUR (min. 20 oseb),
 • izlet 7. dan: 35 EUR.
 • vstopnine niso vključene v ceno programa. Potnik jih po želji poravna na kraju samem. Okvirne cene vstopnin:
  • Teide: žičnica na vrh odrasli 27 EUR, otroci 13,5 EUR,
  • Guimar: muzej piramid 11 EUR,
  • Icod de los Vinos: zmajevo drevo 5 EUR,
  • Puerto de la Cruz: Loro park odrasli 34 EUR, otroci do 12 let 23 EUR.
 • popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču: 10%.
 • vožnjo do bližnjega letališča in nazaj,
 • letalski prevoz z bližnjega letališča na Tenerife in nazaj (lahko preko vmesnega letališča),
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 7 nočitev v izbranih hoteli na nivoju 3* z zajtrkom,
 • prevoze in oglede s klimatiziranim vozilom na Tenerifih in Gomeri,
 • trajekt s Tenerifov na Gomero in nazaj,
 • slovensko vodenje,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.
 • pridržujemo si možnost spremembe programa tako, da že 7. dan zvečer pridemo na Tenerife in zadnjo noč spimo na Tenerifih. Ogledi so lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.