Od
  
Do
  
eur   eur
TANZANIJA IN ZANZIBAR - Safari in počitnice - 1710 EUR (1910 EUR)
Država:
Tanzanija
Kraj:
Zanzibar
Storitev:
14 dni po programu
Čas potovanja:

15.02.
- 31.12.
1. - 2. dan: Slovenija – Dar es Salaam
Polet iz enega izmed evropskih letališč v tanzanijsko središče Dar es Salaam. Prihod v Tanzanijo je predviden drugi dan zgodaj popoldan. Po opravljenih letaliških formalnostih, vožnja do centra mesta ter nastanitev. Prvo spoznavanje črne Afrike in značilnosti Tanzanije, kot ene najzanimivejših afriških dežel.

3. dan: Dar es Salaam – Arusha
Dopoldan let do turističnega kraja Arushe, ki je izhodišče za najbolj znane tanzanijske nacionalne parke ter tudi za vzpon na najvišjo goro Afrike, slavni Kilimanjaro. Popoldan prihod v Arusho, kjer si bomo vzeli čas za pripravo na večdnevni safari. Oskrbeli se bomo z vso potrebno opremo, zadostno količino hrane ter se s terenskimi vozili odpravili v smeri najlepših tanzanijskih nacionalnih parkov. Kljub vsemu, da je Afrika znana po številnih kačah, se le izjemoma katero vidi v naravi, zato se bomo popoldan odpravili na kačjo farmo. Ogledali si bomo več kot 3 metre dolgega pitona, črno in zeleno mambo, kobre ter izvedeli zanimivosti o teh izjemnih plazilcih. Ogled bomo zaključili pri krokodilih, želvah in kuščarjih. Večerja in nočitev v Arushi.

4. dan: Nacionalni park Tarangire
Po zajtrku se bomo odpravili v nacionalni park Tarangire, ki slovi po več tisoč let starih bao bab drevesih. V parku bomo lahko opazovali črede gnujev, Grantovih zeber, masajskih žiraf, afriških slonov, navadnih in deffasa obvodnih antilop, Grantovih in Thompsonovih gazel ter impal. Kosilo na razgledni točki, od koder se vidi premikanje čred. Postanek nam bodo popestrile nagajive opice in radovedni modro-rdeči škorci, ki so le eni izmed 300 vrst ptičev zabeleženih v parku. Popoldan bo namenjen raziskovanju osrednjih delov nacionalnega parka. Na poti bomo izvedeli zakaj imajo zebre črno-bele proge, kakšno družinsko življenje imajo opice, kako nevarne so hijene, kako razvajeni so levi in odločne levinje itd. Večerja in nočitev v lodgu.

5. dan: Nacionalni park Tarangire – Nacionalni park Manyara
Obiskali bomo nacionalni park Manyara, ki je eden manjših tanzanijskih nacionalnih parkov. Park premore različne vegetacijske združbe in pokriva le 330 km, kjer bomo lahko občudovali savansko rastje, močvirno rastje kot tudi gozdnato pokrajino, kjer prevladuje akacija. V parku je možno občudovati modre zamorske mačke, več vrst pavijanov, slonje družine na čelu z najstarejšo samico, elegantne žirafe, prvič pa bomo pri počitku, mogoče tudi igri opazovali povodne konje. Zaradi nadmorske višine, lege ob robu Vzhodnega afriškega tektonskega jarka ter jezeru Manyara je park idealen za opazovanje veličastnega sveta ptic. Tu so nastanjeni mali ponirek, kačje vratniki, kormorani, vrane, slavčki, številni kljunorožci itd. Odkrili bomo zakaj se povodni konji neprestano namakajo v vodi, kakšne so njihove večerne navade in zmenki, katerih je tanzanijskih ''nevarnih 5'' ter kakšen je pomen svetovno znanega Vzhodno afriškega tektonskega jarka. Večerja in nočitev v lodgu.

6. dan: Nacionalni park Serengeti
Odpravili se bomo v smeri parka Serengeti. Na poti boste lahko opazovali pokrajino, katere značilnosti so v marsičem povezane z geološko zgodovino in nastankom sistema tektonskih jarkov ter posledično nastankom številnih jezer. Po robu kraterja Ngorongoro, kjer raste bujen in težko prehoden gozd, se bomo podali na razgledno točko, kjer se odpre pogled na celoten krater Ngorongoro. Obiskali bomo masajsko vasico in si ogledali njihova tipična bivališča. Masaji so najbolj tipično in najštevilnejše pleme Vzhodne Afrike, ki ima poleg vsega tudi večstoletno tradicijo. Na razsežni planjavi bomo po majhnih ozkih poteh poskušali poiskati počivališča levov, gepardov, z malo sreče pa bomo našli tudi leoparde. Nočitev v najbolj znanem nacionalnem parku Tanzanije – Serengeti ''Neskončna planota''. Zaspali boste ob zvokih hijen, občasno pa tudi levov in slonov ter drugih prebivalcev parka. Večerja in nočitev v lodgu.

7. dan: Nacionalni park Serengeti – Krater Ngorongoro
Po zajtrku nadaljevanje safarija po nacionalnem parku Serengeti. Velik del časa bomo posvetili opazovanju živali. Z malo sreče bomo lahko videli krokodile, hijene, šakale, navadne in pritlikave munge, topije, majhne afriške antilope, kuduje itd. Popoldan bomo nacionalni park Serengeti počasi zapustili in se podali nazaj v krater Ngorongoro. Večerja in nočitev v lodgu.

8. dan: Krater Ngorongoro - Arusha
Ogled Ngorongoro kraterja, veličastnega afriškega nacionalnega parka z eno najširših kalder na svetu, ki meri kar 20 kilometrov in je dom številnim živalskim vrstam. Poiskali bomo živalske vrste, ki so se nam izmuznile v ostalih nacionalnih parkih. Krater je življenjski prostor zeber, povodnih konjev, opic, dik-dikov, svinje bradavičarke, žiraf, velike gozdne veverice, tkalca, žerjava, tresorepke, marabu štorklje, bivolov, belih pelikanov in številnih drugih živali. Po kosilu se bomo odpravili nazaj v Arusho, na poti še postanek za nakup spominkov. Večerja in nočitev v hotelu (Arusha).

9. dan: Arusha – Stone town
Dopoldne se bomo odpravili na letališče, od koder nas čaka let na sanjski otok Zanzibar. Popoldan se bomo sprehodili po Stone townu do nekdanjega trga sužnjev, na katerem danes stoji anglikanska katedrala. Zanzibar je bil dolgo številka ena po obsegu trgovine s sužnji v Afriki. Občudovali bomo mestno mešanico arabske, indijske, evropske ter afriške arhitekture. Mesto je znano po izjemno lepo izrezljanih glavnih vratih, ki jih bomo na ozkih ulicah tudi poiskali. Sprehodili se bomo do nekdanje sultanove palače ter hiše Freddyja Mercuryja, obiskali Staro trdnjavo ter si pogledali zanzibarsko posebnost - slike tingatinga. Prosto za obisk lokala z tradicionalno taarab glasbo, mešanico afriških in arabskih ritmov. Večerja in nočitev v Stone townu.

10. dan: Zanzibar
Dopoldan se bomo odpravili v notranjost rajskega otoka, znanega kot otok začimb. Obiskali bomo farmo začimb, ter se seznanili z značilnostmi, pridelavo in uporabo posameznih začimb kot so poper, klinčki, cimet, vanilja... Manjkala ne bo niti predstavitev tipičnih sadežev in njihova pokušina. Popoldan vožnja s čolnom na otok Prison, kjer živijo orjaške želve. Nekatere so težke do 200 kg. Prihod nazaj na Zanzibar ter pozno popoldan transfer iz Stone towna v bungalove, kjer se začnejo počitnice na morju.

11. in 12. dan: Zanzibar
Čas bo za dvodnevne počitnice. Prosto za kopanje in sončenje.

13. in 14. dan: Zanzibar – Dar es Salaam – Ljubljana
Po zajtrku vožnja na letališče ter od tam povratek v Dar es Salaam, kjer bomo na letališču po opravljenih letaliških formalnostih, poleteli domov. Naslednji dan popoldan predviden prihod na eno izmed evropskih letališč ter nato pot domov.
Cena:
Cena v EUR
  2 prijavljena 3 prijavljeni 4 prijavljeni 5 prijavljenih
april, maj, november 2150 1900 1845 1760
ostali meseci 2250 2040 1925 1845
Doplačila:
 • povratna letalska karta za Dar es Salaam in letališke pristojbine (za mednarodni kot notranje lete). Ceno letalske karte ne moremo navesti zaradi nedefiniranega datuma odhoda. Informativna cena letalske karte je od 500 EUR navzgor, odvisno od sezone, časa prijave itd.),
 • na kraju samem (letališče) vstopni vizum za Tanzanijo 50 USD,
 • na kraju samem (safari) napitnine 50 USD,
 • na kraju samem mestni taksiji,
 • po želji vstopnina za ogled želv 5 USD,
 • po želji riziko odpoved (3,25 % od vrednosti aranžmaja).
 • safari po programu (v času safarija prevoz s terenskimi vozili in nočitve v lodgih, polni penzion, safari vodnik),
 • vstopnine v nacionalne parke,
 • obisk Masajev,
 • notranji let Dar es Salaam – Arusha, Arusha – Zanzibar in Zanzibar – Dar es Salaam,
 • letališki transferji v Tanzaniji po programu,
 • 2x POL penzion v Arushi, ostali del potovanja nočitve z zajtrkom (dvoposteljne sobe, TWC, klima),
 • voden ogled Stone town-a,
 • izlet na otok Prison,
 • izlet Spice tour in organizacija potovanja.