Od
  
Do
  
eur   eur
TURČIJA - Istanbul (Po poteh serije MOJA BOŠ)(avtobus) - 270 EUR
Država:
Turčija
Kraj:
Istanbul
Storitev:
6 dni po programu
Šifra:
AŽ 13
Čas potovanja:

20.03.
- 25.03.
,
26.04.
- 02.05.
1. dan: Ljubljana - hrvaške avtoceste
V večernih urah odhod iz Ljubljane in vožnja s postanki na poti proti Bolgariji.

2. dan: Hrvaška - Srbija - Bolgarija (Plovdiv)
V poznih dopoldanskih urah bomo prispeli v Bolgarijo in nadaljevali do drugega največjega bolgarskega mesta – Plovdiv, ki je znano po največjem sejmišču na Balkanu. Leži ob bregovih reke Marice, glavna znamenitost sta odlično ohranjeno rimsko gledališče in stari del mesta, ki se raztega preko treh gričev antičnega Trimontiuma. Po ogledu znamenitosti sledi namestitev v hotelu in prosti večerni čas za samostojno raziskovanje okolice. Nočitev.

3. dan: Bolgarija (Sofia) - Istanbul (Hipodrom, Modra mošeja, Hagie Sofia, Top Kapi)
Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo proti Turčiji do Istanbula oz. Carigrada, kakor so ga nekoč imenovali. Gre za edinstveno mesto, v katerem se za vsako dušo nekaj najde, pa naj bo to zgodovinar, gurman ali le privrženec serije Moja boš. Najprej si bomo ogledali najpomembnejše znamenitosti, kot so bizantinski Hipodrom, ki je bil nekoč namenjen konjskim vpregam s tekmovalci, kronanju cesarjev, pa tudi sprejemom zmagovalcev in poražencev, danes pa je to najpomembnejša znamenitost mesta. Nato nas bo pot vodila do Modre mošeje, ki ima šest minaretov in je dobila ime po več kot dvajset tisoč ročno izdelanih modrih ploščicah v notranjosti, nato pa bo ogled ene največjih umetnin bizantinske arhitekture, to je Hagie Sofie, ki navdušuje z zlatimi bizantinskimi mozaiki in marmornatimi stebri. Tudi Top Kapi, sultanovo rezidenco in potopljeno palačo Yerebatan Saray , v kateri so snemali James Bonda, ne bomo izpustili.  Sledi namestitev v hotelu in prosto preživljanje večera. Nočitev.

4. dan: Istanbul (Veliki pokriti bazar, križarjenje po Bosporju)
Mesto ob Bosporju je že od nekdaj znano po trgovanju, zato bomo ta dan dodobra preučili kaj vse nam trgovci ponujajo na slovitem Velikem pokritem bazarju, ki premore več kot 4000 trgovinic. Ker je Istanbul edino mesto na svetu, ki leži na dveh celinah hkrati, z eno nogo v Evropi in z drugo v Aziji, loči ju naravna ožina Bospor, ki povezuje Črno in Marmorno morje, se bomo odpravili na križarjenje po morski ožini Bospor, ob kateri se nizajo vile in palače najbogatejših prebivalcev in kjer »živita« glavna junaka iz serije »Moja boš«. Potem bomo še nadaljevali z raziskovanjem lokacij snemanja serije »Moja boš« in se tako opravili na kavo v skromno kavarno oz. čajnico, kjer največ kave postrežejo zunaj na mizah ter od koder je čudovit pogled na Bospor. Tudi tu so tudi snemali prizore iz serije. Predlagamo, da tu poskusimo gözleme, tradicionalni obrok hrane. Zvečer pa bomo preživeli na Trgu Taksim, ki je center nočnega dogajanja, se sprehodili po znani ulici  do stolpa Galata in poskušali dobiti prostor za kavo v kavarni, v katero sta zahajala Kemal in Nihan. Nočitev.
 
5.-6. dan: Istanbul - Bolgarija (Sofia) - Srbija - Hrvaška - Ljubljana
Po zgodnjem zajtrku se bomo poslovili od Istanbula in se odpravili proti domu. Na poti se bomo ustavili v glavnem mestu Bolgarije, v Sofiji, ki je eno najstarejših mest v Evropi, poznano po mešanici zgodovinske in sodobne kulture in umetnosti. Največja znamenitost je katedrala Aleksandra Nevskega, potem je tu še Narodno gledališče Ivana Vazova s prelepim pročeljem v starem komunističnem slogu ter Narodni muzej vojaške zgodovine, ki je zelo priljubljen med turisti, saj je mogoče videti številne predmete iz druge sv. vojne, prikazuje pa tudi celotno zgodovino vojskovanja bolgarskega naroda. Po ogledu najpomembnejših znamenitosti bomo pot s postanki na poti nadaljevali proti domu, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah naslednjega dne.
 • 270 EUR preračunana na 45 potnikov.
 • vstopnine po programu cca:
  • Aya Sofia 10 EUR,
  • Topkapi 10 EUR,
  • Dolmabahce 10 EUR,
  • Cisterna 5 EUR,
 • vstopnine v Sofiji in Plovdiv:
 • enoposteljna soba: 42 EUR,
 • napitnine za lokalnega vodnika in voznika: priporočamo.
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in ostale pristojbine,
 • zunanje oglede po programu brez vstopnin,
 • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*,
 • izlet z ladjo po Bosporju,
 • lokalno vodenje,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.
 • minimalno število oseb: 45
 • za prestop meje je potreben veljaven potni list.