Od
  
Do
  
eur   eur
TURČIJA - Likijske dogodivščine - 1059 EUR (1300 EUR)
Država:
Turčija
Storitev:
9 dni po programu
Šifra:
AŽ 13
Čas potovanja:

27.04.
- 04.05.
,
23.09.
- 30.09.
,
24.10.
- 31.10.
Veličasten sredozemski kotiček, kjer se srečata vzhod in zahod in kjer okusite tradicionalno turško hrano ter spoznate pristno dušo anatolskega ljudstva

1. dan: Slovenija - Turčija
Ob dogovorjeni zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika oz. na dogovorjenem mestu v Ljubljani in organiziran prevoz na enega izmed sosednjih letališč. Polet v Dalaman, po pristanku pa transfer v Dalyan.

2. dan: Dalyan - plaža Itzuzu
Po zajtrku se bomo odpravili na ladjico, ki nas bo po reki popeljala do kraja z zdravilnim blatom, kjer bomo poskrbeli za lepotno kuro in se nastavili sončnim žarkom na plaži Itzuzu, ki je bila izbrana med top plaže ne samo po človeških, ampak tudi po želvjih izborih. Ob vsem tem pa se bodo naše brbončice še kako veselo privajale na bogato turško kulinariko, ki ne slovi zaman po svojih dobrotah in specialitetah.

3. dan: Dalyan - Fethiye
Po zajtrku se bomo odpravili novim dogodivščinam naproti. Naša koža bo že gladka, gubice izbrisane, učinek vitamina D zaznan in že bomo pripravljeni, da se skobacamo v neopren obleko, pripnemo varnostne jopiče in čelade, zgrabimo za vesla in skočimo v reko, ki nas bo nosila po dolini, mi pa jo bomo timsko premagovali. Po končanem raftingu se bo še kako prileglo kosilo, ki nam bo dalo dovolj moči za naslednjo postojanko – Fethiye. Tja se bomo odpravili z dolmušem (turški mini avtobus) in pridobili novo priložnost, da do tedaj osvojeno znanje barantanja še nadgradimo.

4. dan: Fethiye - Ölüdeniz - Dolina metuljev
Ta dan se bomo po zajtrku odpravili v Dolino metuljev, kamor nas bo popeljala motorna ladja. Če verjamete ali ne, nam bodo v tej dolini prav zares delali družbo metulji. Po želji bomo počivali na plaži ali pa se globoko v dolino napotili na raziskovanje bogate flore in favne, spili bomo skodelico turškega čaja ali kave in se osvežili v bistrem potočku. Pred tem bomo dali priložnost, da ta del Zemlje spoznajo tisti, ki so jo želijo ogledati iz ptičje perspektive in tako z jadralnim padalom v tandemu pristati v kotičku z nevsakdanjim razgledom, na trdnih tleh, polni vtisov in občutkov, ki jim bodo po žilah pognali kri.

5. dan: Fethiye - Saklikent - Xanthos - Kayaköy - Fethiye
Spodvihanih hlač bomo po dnevu metuljev dan namenili raziskovanju geološke kreacije, po imenu Saklikent, ki predstavlja enega izmed najdaljših kanjonov v Turčiji. Po skupno premaganem delu kanjona, ki bo zahteval nekoliko večjo koncentracijo ravnotežja in timskega sodelovanja, bomo po kosilu in udobnem počitku prestopili prag Xanthosa, prestolnice Likijcev, civilizacije, ki je nekoč dolgo vladala na tem območju. Zavrteli bomo časovni stroj nazaj in pogledali kdo so pravzaprav Likijci bili. Ta dan se bomo povabili še v mesto duhov, po imenu Kayaköy. Nekoč živahna vasica, katere življenja vaščanov so se po tem, ko so jo bili primorani zapustiti, še kako spremenila. Po dolgem dnevu pa bomo še preizkusili ali so Turki res tako dobri v peki na žaru, kot to zmeraj zatrjujejo.

6. dan: Fethiye - Kirne - Faralya - Fethiye
Prejšnji večer nam bo žar namenil kar nekaj zalog, zato bomo te izkoristili za pohod. Peš bomo zavili proti vasi, kjer bomo imeli priložnost spoznati preprostost in razigranost vaškega utripa in bili priča pripravi kosila. Naučili se bomo, kako nastajajo turške palačinke, tako imenovane gözleme, ki nam bodo po nekaj ur prijetnega hoda še kako teknile. Težo celotnemu dnevu pa bo dala tudi najbolj fotografirana in najbolj fotogenična plaža v Turčiji, Ölüdeniz, katere razgled nas bo spremljal ob našem koraku tudi nazaj.

7. dan: Fethiye - Kalkan - Kaš
Ta dan bomo raziskovali Kalkan, manjši in prikupni počitniški kotiček, ki se ponaša s prikupnimi, prepletenimi ozkimi uličicami in kraljuje nad prečudovitim zalivom. Pot bomo nadaljevali do manjšega počitniškega kraja Kaš, kjer bomo preživeli prijeten preostanek dneva ob šiši, zvokih turške glasbe in klepetu. Zmanjkal ne bo niti skok v morje turkizno modre barve in za razvajanje brbončic v lastni režiji.

8. dan: Kaš - Ücagiz - Simena - Kekova - Kaš
Pred zadnji dan našega potepanja bo namenjen ladjici, soncu, potopljenemu mestu Kekova, skrivnostnim zalivom, pogledu iz trdnjave na čudovite kreacije matere Narave, kopalkam, zibanju valov, raziskovanju vasice, ki je dostopna samo po morju ali peš ter razvajanju brbončic.

9. dan: Kaš - Dalaman - Ljubljana
Slovo od prijaznih gostiteljev in odhod na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji. Po pristanku na enem izmed sosednjih letališč transfer v Ljubljano, v nasprotnem primeru slovo od sopotnikov na letališču Jožeta Pučnika.
First minute cena do 31.03.:
 • 1059 EUR (april, september), 1129 EUR preračunana na 12-14 potnikov,
 • 1149 EUR (april, september), 1229 EUR preračunana na 10-11 potnikov,
 • 1199 EUR (april, september), 1269 EUR preračunana na 8-9 potnikov.
Doplačila:
 • doplačilo za 1/1 sobot: 126 EUR aprilu in septembru, v juniju 138 EUR,
 • skok s padalom v tandemu: cca 80 EUR,
 • napitnine lokalnemu vodniku (po želji).
 • letalski prevoz in letališke takse,
 • zunanje oglede po programu,
 • transferje in prevoze po programu,
 • 1 x polni penzion,
 • 5 x pol penzion (zajtrk in kosilo),
 • 2 x nočitev z zajtrkom,
 • rafting po programu,
 • treking po programu,
 • izlet  z ladjico na plažo Iztuzu, v Dolino metuljev, potopljeno mesto Kekova,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • lokalno vodenje,
 • slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.
 • pot je primerna za vsakogar, ki mu blato, vesla in športna obutev ne predstavljajo prevelikega izziva in je pristaš preprostih družinskih hotelov ter ima rad kombinacijo narave in aktivnega spoznavanja novih kotičkov in ljudi, potovanje bo potekalo v skupini,
 • minimalno število 8 potnikov, maksimalno 14.